Την δεύτερη θέση κατέλαβαν μαθήτριες και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας σε πανευρωπαϊκή ολυμπιάδα ανάμεσα σε 100 σχολεία, 290 ομάδες και 1150 μαθητές 10 διαφορετικών χωρών.  Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και είχε θέμα τις φυσικές καταστροφές. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν  με αντικείμενο την κλιματική κρίση, την επίδρασή της στην πολιτιστική κληρονομιά, τις κατολισθήσεις, την αστοχία φράγματος και τις πανδημίες. Επιπλέον υπέβαλαν γραπτό δοκίμιο με θέμα την κλιματική κρίση των τελευταίων ετών στη χώρα μας.  Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έγινε στο πλαίσιο της ομάδας δράσης του σχολείου «Εθελοντισμός: Το φαινόμενο Daniel και οι επιπτώσεις του» με αντικείμενο τις πρόσφατες πλημμύρες στο νομό μας.

  Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές: Σακελλαρόπουλος Χάρης, Γκαβαρδίνας Δημήτρης, Διάκου Γιάννα, Μπακαρού Μαριλέτα, Τσατσαρώνης Αλέξανδρος, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών: Ζήση Ευθυμία, φιλόλογος, Λάντζου Αικατερίνη, φιλόλογος και Μαυροκέφαλος Γεράσιμος, καθηγητής αγγλικών.

     Οι μαθητές θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο, την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου και θα παραλάβουν τα βραβεία τους.

  

 

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας συγχαίρουν τους μαθητές και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για αυτή τους τη διάκριση και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν παρόμοιες δράσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια του Σχολείου και στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων.  

Visited 30 times, 1 visit(s) today