Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024, η αδελφοποίηση μεταξύ του 5ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας και του 2ου  Γενικού Λυκείου Αλίμου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων τα οποία προωθούν τις εθελοντικές δράσεις.

 Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ, κ. Γεώργιος Φιλίππου, ο οποίος, αφού τόνισε την αξία της ανάπτυξης γνήσιων δεσμών φιλίας μεταξύ μαθητών από διαφορετικά σχολεία, παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενους. 

 Στη συνέχεια, ο διευθυντής του ΓΕΛ Αλίμου, κ. Σάββας Τσομπανέλλης, προσέφερε συγκινημένος εκ μέρους μαθητών και εκπαιδευτικών πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό για το σχολείο μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της προσφοράς και αλληλεγγύης, ειδικά τη φετινή χρονιά, που τόσο πολύ ταλαιπώρησε  την εκπαιδευτική κοινότητα της Καρδίτσας λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.

 Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κ. Χρυσοβαλάντη Λιάκο και  παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών χορών από ομάδα μαθητών της Α΄ και Β΄ Τάξης του σχολείου μας. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου αλλά και στα αξιοθέατα της πόλης.

Αναμένοντας με προσμονή την ανταλλαγή της επίσκεψης στο ΓΕΛ Αλίμου τη νέα σχολική χρονιά, που αποτελεί και την επόμενη φάση της αδελφοποίησης, κλείνουμε με το κεντρικό σύνθημα που προέκυψε κατά τη συνεργασία των δύο σχολείων: «Η αγάπη πρέπει να μοιράζεται: Δύο σχολεία, μία αγκαλιά».

Το 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις με γνώμονα την ενίσχυση της συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών και την αντίστοιχη προώθηση του πνεύματος του εθελοντισμού. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Τέλιο, τον Δήμο Καρδίτσας και την μελισσοκόμο κ. Ρηγίνα Ψαθά.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας

Visited 52 times, 1 visit(s) today