Το 5ο Γ.Ε.Λ. Καρδίτσας, στα πλαίσια εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υλοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Τάξης του σχολείου, από την Παρασκευή01-12-2023 έως την Κυριακή 03-12-2023 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και,με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο, Μαρίας Κάλλας, να παρακολουθήσουν από κοντά την έκθεση με τίτλο «Εκδόσεις για την Κάλλας σε όλον τον κόσμο. Μια έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος».

  Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ενώ ακολούθως περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Την τελευταία ημέρα οι μαθητές είχαν τη χαρά να βρεθούν στο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στις συλλογές του οποίου εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτισμοί που άνθισαν στον ελλαδικό χώρο, από την προϊστορική εποχή ως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.

  Τέλος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Θωρηκτό Αβέρωφ, στα πλαίσια της ημέρας μνήμης (3 Δεκεμβρίου 1912) της ναυμαχίας της Έλλης. Ο διευθυντής, κ. Φιλίππου Γεώργιος, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, Λάντζου Αικατερίνη, Καραγιάννης Γεώργιος και Ζαφειρίου Βασιλική, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους και για το ζήλο που επέδειξαν στην υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων.

Visited 34 times, 1 visit(s) today