Την Παρασκευή 23-12-2022 οι μαθητές της Α’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας επισκέφθηκαν το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση των σχέσεων σχολείου – κοινωνίας μέσα από διδακτικές επισκέψεις των μαθητών».

     Στο ισόγειο του Μουσείου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση των αποφοίτων της ειδικότητας ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας με τίτλο «ΑΠΟ…ΜΙΜΗΣΕΙΣ, Μεγάλοι Ζωγράφοι – Διάσημοι Πίνακες» που περιλαμβάνει αντιγραφές γνωστών έργων και σπουδές στον ίδιο αναγνωρισμένο πίνακα.

   

 Στον πρώτο όροφο του Μουσείου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Καρδίτσας από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα με έμφαση στην κοινωνική οργάνωση και την ταυτότητα της πόλης.

      Στον δεύτερο όροφο η έκθεση των προσωπικών αντικειμένων του στρατηγού και πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, της μεγαλύτερης ιστορικής φυσιογνωμίας που ανέδειξε η πόλη μας τον 20ο αιώνα, προκάλεσε το δέος των μαθητών οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν περισσότερα στοιχεία για τα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα της συγκεκριμένης εποχής.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Λάππα Αλεξία, Ντάφος Βασίλης και Γιαννακοπούλου Μαρία.

Visited 9 times, 1 visit(s) today